casa_de_pozo001012.png casa_de_pozo001011.png casa_de_pozo001010.png casa_de_pozo001009.png casa_de_pozo001008.png
HEM
CASA DE POZO
VANDRA
ATT GÖRA
RESA HIT
VÅRA RUM & PRISER
Infos at maps-generator
© Casa de Pozo 2016
Att Göra 

 

Vandra - Det finns ett flertal vandringsleder runt om Jalondalen och de omgivande kullarna. Man kan också välja att ta en långpromenad från by till by genom apelsin- och mandelodlingarna.


Cykling - Cykling är den stora folksporten i Spanien och Jalon är inget undantag. Flera europeiska landslag kommer hit varje år på träningsläger. Det finns cykeluthyrning i byn där man också kan få tips om lämpliga rutter.

 

Golf - De närmaste golfbanorna är La Sella Golf utanför Denia och flera klubbar utanför Benidorm.


Klättring - Utanför Llíber och Alcalalí finns ledtavlor som beskriver fasta leder för klippklättring.


Bad - Byns pool är öppen under sommarmånaderna. I Moraira och Calpe 20-30 minuters biltur från byn finns flera välbesökta badstränder. Källorna och vattenfallen i Algar är också väl värda ett besök.


Kultur - Arvet efter Morerna är synligt överallt i ruiner, terrassodlingar och inte minst i alla ortsnamn som börjar på Beni-. Missa inte att besöka marknaderna och fiestorna som avlöser varandra. Varje lördag lockar loppmarknaden, Jalon Rastro, hundratals besökare.


Lokal gastronomi - Varje helg är mathelg i Spanien. Då samlas släkt och vänner för luncher som pågår i flera timmar. Paella äter man helst på lördag. De stolta mattraditionerna förs vidare av restauranger som specialiserat sig på lokala rätter. Jalon är känd för sina charkuterier, det finns flera köttaffärer i byn med egen tillverkning.


Vi rekommenderar varmt ett besök på bodegorna för att provsmaka de lokala vinerna.

casa_de_pozo001004.png
Casa de Pozo
C/ San Rafael 20
ES 03727 Jalon, Alicante
+34 636 620 034
info@casadepozo.com
casadepozobokahar.png
Go to mobile site >